תופעת ורידים ברגליים ידועה לנשים רבות. לאחר לידות או שנים של עבודה הכוללת עמידה על הרגלים, לחלקנו כתוצאה של גנטיקה, הרגלים החלקות הופכות להיות כחולות, הורידים בולטים היוצרים מראה של רגל שלא מחמיאה.
ורידים ברגליים הנקראים גם דליות מופיעות כאשר יש פקקת ורידים, הורידים הופכים להיות בולטים ובמשך הזמן הופכים לדליות, הגורמים לורידים להתנפח ולבלוט, ונוטים ליצור במקום דלקת הגורמת לכאבים, בחלק מהמקרים עלולים להופיע ורידים ברגליים המלווה בצקות וכיבים ואף דלקות של הרקמות. טיפול העלמת ורידים מאפשר להעלים את הורידים הבולטים וליהנות מרגלים חלקות.
העלמת ורידים דרכי טיפול
דרכי הטיפול של העלמת ורידים יכולה לכלול ניתוח להוצאת הורידים. הניתוח כולל הרדמה מלאה ולאחר הניתוח היו נשארים צלקות לאורך הרגל. הניתוח כולל חתכים לאורך הרגל העלול לגרום לפגיעה בעצבים התחושתיים ולכאבים כרוניים ברגלים.
העלמת ורידים בניתוח ללא לייזר
כיום פותחו דרכי טיפול שאינם מצריכים הרדמה מלאה. הניתוח נעשה בהרדמה מקומית, לאורך הרגל נעשים חתכים קטנים שדרכם ניתן לשלוף את הורידים. לאחר הניתוח הרגל נחבשת בתחבושת אלסטית למשך שבועיים. לאחר שבועיים לא ניתן לראות שבוצע ניתוח מאחר שהחתכים נסגרים ללא תפרים. היתרון בשיטת העלמת ורידים הוא שאין צורך בהרדמה מלא. תופעות לוואי העלולות להופיע לאחר הניתוח הם כוויות או דלקת לאורך הוריד.
העלמת ורידים בלייזר
דרך נוספת להעלמת ורידים ברגליים היא באמצעות לייזר. תחת מעקב של אולטרה סאונד מחדירים לברך סיב לייזר לוורידים הפגומים. הלייזר גורם להרס של דופן הוריד והוריד נקרש, לאחר הניתוח באופן טבעי הגוף סופג את שאריות הווריד וכך הווריד נעלם. לאחר הניתוח יש לחבוש גרב אלסטית.
העלמת ורידים ברגליים
העלמת ורידים הינו הליך פשוט שמאפשר לחזור לשגרה ללא תופעות לוואי, אך יחד עם זאת יש לקחת בחשבון כי הורידים הבולטים יכולים לחזור ויש לחזור על ההליך.
העלמת ורידים ברגליים – היכן לטפל?
בעיית הורידים ברגלים ממנה סובלות נשים רבות מביאה רבות מהן להגיע לטיפולים של העלמת ורידים. חשוב לפני שהנכם בוחרת את הקליניקה לבדוק מהן תופעות הלוואי של כל שיטה, כיום יש מספר מכונות המטפלות בשיטת העלמת ורידים בלייזר. מומלץ לשמוע המלצות מאנשים שעברו את ההליך. העלמת ורידים מתאימה מגיל 18 ומעלה וניתן לחזור על ההליך מספר פעמים.