הינו האתר המוביל להשוואת הצעות מחיר, מלאו פרטים כדי לבצע השוואת מחירים בין עד 5 חברות מובילות בתחום.
1 המלצות
1 המלצות
5 המלצות
מלאו את הפרטים שלכם ונשוב אליכם עם עד 5 הצעות מחיר
1,181,135
לפניכם רשימת פניות גולשים ומחירי הסגירה אותם שילמו אחרי שביצעו השוואת מחירים באתר יס פליז. לחצו על חלון מחיר עסקה, מלאו שם וטלפון וקבלו הצעת מחיר הוגנת למגוון שרותי חימום תת רצפתי:
50000 ש''ח
30,000 ש''ח
10100 מחיר כולל
70000 ש''ח
110 ש"ח מחיר למטר (לפני מע"מ)
43000 ש''ח
26,000 ש"ח (כולל מע"מ)
110 ש"ח מחיר למטר (לפני מע"מ)
23,400 ש"ח (כולל מע"מ)
12,000 ש"ח (כולל מע"מ)
3,500 ש"ח (כולל מע"מ)
220 ש"ח מחיר למטר (כולל מע"מ)
115 ש"ח מחיר למטר (לפני מע"מ)
30,000 ש''ח
4500 ש''ח
השוואת הצעות מחיר בנושא חימום תת רצפתי.
חימום תת רצפתי היא מערכת חימום המותקנת מתחת לפני הרצפה כדי לספק חום לחדר או לחלל. במקום להסתמך על רדיאטורים או מערכות אוויר כדי להפיץ חום, חימום תת רצפתי משתמש ברשת של צינורות או גופי חימום חשמליים המותקנים בתוך מבנה הרצפה. מערכות אלו פועלות על ידי הקרנת חום כלפי מעלה ומחממות את החדר מהרצפה ומעלה.
חימום תת רצפתי הידרוני (על בסיס מים): מערכת זו משתמשת ברשת של צינורות כדי להזרים מים חמים מתחת לרצפה. המים מחוממים על ידי דוד או משאבת חום, והם זורמים דרך סדרה של לולאות ברצפה, ומפזרים את החום באופן שווה. מערכות הידרוניות ידועות ביעילות האנרגטית שלהן וביכולתן לשמור על טמפרטורות עקביות.
חימום תת רצפתי חשמלי: מערכות חימום תת רצפתי על בסיס חשמל מורכבות מכבלי חימום חשמליים או מחצלות המותקנים מתחת לרצפה. כאשר מופעל חשמל, הכבלים או המחצלות הללו מייצרים חום, אשר מועבר לאחר מכן לריצפה ולחדר שמעל. מערכות חשמליות קלות יותר להתקנה והן משמשות לרוב באזורים קטנים יותר או כחימום משלים.
חימום תת רצפתי נפוץ בבתי מגורים, מבנים מסחריים ואפילו במסגרות תעשייתיות מסוימות. חימום תת רצפתי נבחר לרוב כאמצעי חימום בשל הנוחות שלו, היעילות האנרגטית שלו והעובדה שהוא אינו דורש רדיאטורים או פתחי אוורור גלויים, מה שמאפשר אפשרויות לעיצוב פנים גמישות יותר.
מערכת חימום תת רצפתי הינה מערכת חימום הפועלת על ידי זרימת מים חמים דרך מערכת הצינורות שמניחים מתחת לרצפות. המים מחוממים על ידי דוד או משאבת חום ולאחר מכן מוזרמות דרך הצינורות. החום מהמים החמים מקרין למעלה דרך הרצפות אל תוך חלל החדרים בבית. החום מנוטר ונשלט על ידי תרמוסטטים חכמים כדי לשמור על טמפרטורה עקבית בכל הבית או באזורים בודדים בבית.
העיקרון הבסיסי מאחורי חימום תת רצפתי הוא שהחום עולה דרך תעלות או צינורות מתחת לריצוף ואז נפלט לתוך חללי החדרים בבית. בעלי בתים משתמשים לעתים קרובות בסוג זה של חימום בשילוב עם מערכת הסקה מרכזית כדי לספק חום נוסף, במיוחד באזורים קרים במיוחד.
הרעיון העיקרי שמאחורי החימום התת-רצפתי הוא השימוש בקרקע המתחמם כמקור חום טבעי. הנה מספר פרטים על החימום התת-רצפתי ולמה זה יכול להוות יתרון לעומת צורות חימום אחרות:
חימום תת רצפתי חשמלי הוא מערכת חימום פופולרית המשתמשת בגופי חימום חשמליים או בכבלים המותקנים מתחת לרצפה כדי לחמם חדר או חלל.
מערכות חימום תת רצפתי המבוסס חשמל מורכבות מכבלי חימום או מחצלות המותקנים מתחת לחומר הריצוף, כגון אריחים, למינציה או עץ מהונדס. גופי חימום אלו מחוברים לתרמוסטט ולאספקת חשמל. כאשר המערכת מופעלת, זרם חשמלי זורם דרך גופי החימום, היוצרים חום. חום זה מוקרן כלפי מעלה, מחמם את הרצפה ואת החדר שמעליה.
כבלי חימום: כבלי חימום הם כבלים דקים וגמישים הממוקמים באופן שווה על פני שטח הרצפה. ניתן להתקין אותם במקומות שונים מתחת לרצפה כדי להתאים אותם לצרכי החימום של החדר.
מחצלות חימום: מחצלות חימום מורכבות מכבלי חימום מרוחקים מראש המחוברים לרשת או מחצלת גמישה. מחצלות חימום נחשבות קלות יותר להתקנה.
סרטי חימום בתוך הרצפה: סרטי חימום אלו הן סרטים דקים שניתן להתקין ישירות מתחת לסוגים מסוימים של חומרי ריצוף, כגון למינציה או ויניל.
כדי להתקין את מערכת החימום הרצפתי, יש להסיר תחילה את המרצפות בבית. משום כך, יהיה רעיון טוב להתקין את המערכת בזמן שיפוץ או בעת בניית בית חדש. לאחר הסרת המרצפות, מונחת שכבת בידוד בין החול לבין הצינורות. הצינורות נפרשים באופן אחיד מתחת לרצפה ועליהן מונחת שכבת בידוד נוספת. על שכבת הבידוד השנייה מונחות המרצפות. הצינורות מחוברים לגוף החימום וזה מחובר לתרמוסטט. לאחר מכן המערכת מוכנה לשימוש.
חימום תת רצפתי הידרוני (על בסיס מים) וחימום תת רצפתי חשמלי הם שני סוגים שונים של מערכות חימום תת רצפתי, כל אחת עם מערך המאפיינים והיתרונות שלה. להלן ההבדלים העיקריים בין השניים:
1. אמצעי חימום:
חימום תת רצפתי הידרוני (מבוסס מים): מערכת זו משתמשת במים מחוממים כאמצעי להעברת החום. דוד או משאבת חום מחממים את המים, המוזרים לאחר מכן דרך רשת צינורות המותקנת מתחת לרצפה.
חימום תת רצפתי חשמלי: חימום תת רצפתי חשמלי עושה שימוש בגופי חימום חשמליים או כבלים המייצרים חום ישירות כאשר זרם חשמלי עובר דרכם. אין מים מעורבים במערכת מסוג זה.
2. מורכבות ההתקנה:
חימום תת רצפתי הידרוני (מבוסס מים): התקנת מערכת הידרונית יכולה להיות מורכבת יותר ודורשת בדרך כלל אינסטלטור מיומן או טכנאי HVAC. זה כרוך בהנחת רשת של צינורות, דבר שעלול לקחת זמן ויכול לדרוש התאמות למבנה הריצוף.
חימום תת רצפתי חשמלי: מערכות חשמליות בדרך כלל קלות ומהירות יותר להתקנה. הם מורכבים ממחצלות חימום או כבלים המונחים על גבי שכבת בידוד ולאחר מכן מכוסים בחומר הריצוף. הפשטות הזו הופכת את החימום התת רצפתי החשמלי לבחירה פופולרית יותר.
3. מקור אנרגיה:
חימום תת רצפתי הידרוני (מבוסס מים): מערכת זו יכולה להיות מופעלת על ידי מקורות אנרגיה שונים, כולל גז טבעי, פרופאן או חשמל אם משתמשים במשאבת חום. זה מועדף לעתים קרובות באזורים עם גישה לדלקי חימום זולים או מתחדשים.
חימום תת רצפתי חשמלי: כפי שהשם מרמז, חימום תת רצפתי חשמלי מסתמך אך ורק על חשמל כמקור האנרגיה שלו. זה לא דורש דוד נפרד או משאבת חום, מה שהופך אותו לנוח ורב-תכליתי.
4. זמן תגובה לחימום:
חימום תת רצפתי הידרוני (מבוסס מים) למערכות הידרוניות יש בדרך כלל זמן תגובה לחימום ארוך יותר בהשוואה למערכות חשמליות. יתכן ויחלוף זמן מה עד שהמים המחוממים יזרמו דרך הצינורות ויחממו את הרצפה.
חימום תת רצפתי חשמלי: מערכות חשמליות מתחממות במהירות ומספקות חום כמעט מיידי כשהן מופעלות. זה הופך אותם למתאימים לחדרים שבהם רוצה לחמם במהירות, כגון חדרי אמבטיה.
5. יעילות אנרגטית:
חימום תת רצפתי הידרוני (מבוסס מים) מערכות הידרוניות יכולות להיות חסכוניות יותר באנרגיה, במיוחד כשהן משולבות עם דוד או משאבת חום ביעילות גבוהה. הם יכולים לשמור על טמפרטורות עקביות עם צריכת אנרגיה נמוכה יותר לאורך תקופות ממושכות.
חימום תת רצפתי חשמלי: בעוד שמערכות חשמליות יעילות מבחינת זמן התגובה המהיר שלהן, צריכת האנרגיה השוטפת שלהן עשויה להיות יקרה יותר.
6. תיקון וחלוקה לאזור:
חימום תת רצפתי הידרוני (מבוסס מים) : התקנת מערכת הידרונית עשויה להיות מאתגרת ויקרה יותר בשל הצורך בצנרת. תכנון אזורים (חימום אזורים ספציפיים באופן עצמאי) אפשרי אך דורש מערכות בקרה מורכבות יותר.
חימום תת רצפתי חשמלי: מערכות חשמליות מועדפות לעתים קרובות להתאמה מכיוון שקל יותר להתקין אותן ללא שינויים גדולים. קל יותר ליישם תכנון אזורי עם מערכות חשמליות.
הבחירה בין חימום תת רצפתי הידרוני לחשמלי תלויה בגורמים כמו צרכי החימום שלך, תקציב, מקורות אנרגיה והעדפות התקנה. שתי המערכות יכולות לספק חימום יעיל ונוח, אך יש להן יישומים ושיקולים שונים.
כפי שכבר נאמר, חימום תת רצפתי היא אפשרות מצוינת לחימום הבית. זה נראה טוב, זה נוח חסכוני, וזה נותן מספיק מקום לכל הרהיטים (בניגוד לשימוש ברדיאטורים), והכי חשוב, זה נותן אוויר חם ונקי לסביבה.
הבחירה בין חימום תת רצפתי הידרוני (על בסיס מים) לבין חימום תת רצפתי חשמלי תלויה בגורמים שונים, ולא ניתן להכריז באופן אוניברסלי על אף אחת מהמערכות כ"טובות יותר" מהשנייה. ההחלטה צריכה להתבסס על הצרכים, ההעדפות והנסיבות הספציפיות. הנה כמה שיקולים שיעזרו לכם לקבוע איזו מערכת עשויה להיות טובה יותר עבורכם:
יעילות אנרגטית: מערכות הידרוניות הן בדרך כלל חסכוניות יותר באנרגיה בטווח הארוך, במיוחד כאשר משתמשים בדודים או במשאבות חום ביעילות גבוהה. הם יכולים לפעול עם צריכת אנרגיה נמוכה יותר לאורך תקופות ממושכות.
לסיכום, המערכת ה"טובה יותר" תלויה בדרישות ובסדר העדיפויות הספציפיים שלכם. אם אתם מעריכים יעילות אנרגטית לטווח ארוך, יש לכם גישה למקורות אנרגיה חלופיים, ומוכנים להשקיע בהתקנה נרחבת יותר, חימום תת רצפתי הידרוני (מבוסס מים) עשויה להיות הבחירה הטובה ביותר. מצד שני, אם אתם מחפשים פתרון חסכוני וקל להתקנה עם יכולות חימום מהירות, חימום תת רצפתי חשמלי עשוי להתאים יותר. שקלו גורמים כמו התקציב, גודל החלל, צרכי החימום שלכם בעת קבלת ההחלטה. התייעצות עם איש מקצוע בתחום יכולה גם לעזור לכם לבחור את המערכת המתאימה ביותר עבורכם.
מלבד השוואת מחירים בין החברות עצמן השיקול המרכזי בבחירת חימום תת רצפתי השאלה שהכי נשאלת היא מה עדיף ? חימום תת רצפתי מים או חשמל. מלבד היתרונות והחסרונות של כל מערכת יש את סוגיית המחיר. לפניכם מחשבון עלות התקנה ועלות צריכה של מערכת מבוססת מים או חשמל.
לצפיה במחשבון עלויות חימום תת רצפתי לחצו כאן
מערכת חימום תת רצפתי פועלת בכמה שיטות שונות, מעבר לשיטת חימום צינורות המים המוכרת. שתי השיטות – חימום תת רצפתי חשמלי וגם חימום תת רצפתי גז הן מאוד יעילות ובטוחות, אשר שונות מעט מהשיטה המוכרת של חימום צינורות מים. נכון, צינורות המים עצמם מחוממים גם על ידי גז וחשמל בין השאר, אך ישנן שתי שיטות נוספות, אשר יכולות להתאים להרבה אנשים מבחינת התקציב וההעדפות.
חימום תת רצפתי חשמלי הוא זול משמעותית יותר משיטת הצינורות. הוא עובד בצורה בה מוחדרת ספירלה מחוממת אשר מזכירה רדיאטור אל מתחת לרצפה, והיא זו שאחראית על החימום. היא יותר זולה כי היא פועלת אך ורק על חשמל, היא אינה מסובכת וכמובן, היא אינה מחממת את המים וחוסכת את השימוש בדוד. חשוב לציין שהמערכת מופרדת מהרצפה באמצעות שכבות של חול מפריד, וכי אין סכנה לחימום יתר.
החיסרון הכי גדול של חימום תת רצפתי חשמלי הוא בעלויות השוטפות, בזמן שעלות ההתקנה של מערכת חימום תת רצפתי היא זולה יותר, חשבון החשמל שלכם עלול לקפוץ ביחס לחימום על מים שכן מחירי החשמל בישראל הם גבוהים והם קרוב לוודאי יעלו עם הזמן ולא יפחתו. חימום תת רצפתי חשמלי מיועד לשטחים קטנים יותר ולא לפריסה בבית שלמים או אם אתם מתכננים להפעיל את המערכת לנקודות זמן קצרות ולא כמו חימום על מים בו המערכת יכולה להיות דלוקה 24/7 ולא תצרוך עלויות גבוהות.
מערכת חימום תת רצפתי גז היא מערכת נוספת אותה שווה לשקול. המערכת עובדת כמו דוד שעובד על גז למעשה, כשהיא מחממת את החלק צינורות הנמצאים מתחת לריצוף באמצעות גז. הגז כמובן הוא זול מחשמל ובכך אפשר לחסוך עלויות רבות. מנגד, הוא גם מעט איטי יותר ביכולות החימום שלו ויוצר תשתית שהיא מעט יותר מלחיצה את האדם הממוצע. עם זאת, חשוב להגיד ששתי המערכות הן בטוחות מאוד, הן מייבשות פחות את האוויר ממזגן, הן איכותיות יותר ומשרות אווירה נעימה בבית בכל עת.
כל התקנה של מערכת חימום תת רצפתי בין אם מדובר על חימום תת רצפתי חשמלי או חימום תת רצפתי גז מצריכה לא מעט עבודה. יש להוציא את כל הריצוף ולהתקין מערכות משוכללות ובנוסף, גם לגרום להם להתחבר החוצה, כדי שיהיו נוחות להפעלה. עם זאת, ההשקעה היא משתלמת במקרה הזה. הבית נעים יותר, יש יותר שליטה על הטמפרטורה ואפשר פחות לדאוג לגבי התקררויות ומחלות שלכם ושל הילדים, שזה למעשה הדבר החשוב ביותר.
אחד הדברים הכי קשים לאדם הממוצע זה לקום בבוקר ולדרוך על הרצפה הקרה. התחושה הלא נעימה שעוברת בגוף היא מוכרת לכולם. עם מערכת נכונה לחימום תת רצפתי, ההרגשה הזו יכולה להיות נחלת העבר. כל האופציות קיימות עבור כולם וכל אחד יכול לבחור את המערכת המועדפת עליו, בהתאם לתקציב שהוא מוכן להשקיע בעניין.
כל אחד אשר מעוניין במערכת חימום תת רצפתי חשמלי או גז צריך לחקור את העניין, לבדוק את היתרונות והחסרונות בכל שיטה ולראות איזו שיטה מתאימה לבית שלו באופן ספציפי. חשוב מאוד לבחור חברה מקצועית עם ידע, ניסיון והמלצות, שכן מדובר בשיפוץ מסיבי, שאיננו רוצים שיימשך זמן רב מעבר למשוער ובנוסף, חשוב שהעבודה תעשה בצורה איכותית.
אז למה אתם מחכים? בתי העסק ממתינים לפנייתכם. מלאו את הטופס לקבלת הצעת מחיר.
ציון 4.8 מתוך 5 מבוסס על 18 ביקורות
על sun-heat מאת עמיר