פתיחת חברה בע"מ הינה הקמת ישות עצמאית מבחינה משפטית. המשמעות היא שלא ניתן יהיה לתבוע את מייסדי החברה או בעלי מניות החברה. החברה עומדת בפני עצמה ולא ניתן לטעון כלפי בעלי המניות. המשמעות היא שבעת תביעה, התביעה תהיה מופנית לחברה עצמה ולא לבעלי החברה. פתיחת חברה או רישום חברה יכול להיות חברה פרטית שהינה בבעלות של אדם אחד או מספר אנשים או חברה ציבורית שהינה בשליטה של הציבור ונסחרת בבורסה.
פתיחת חברה חדשה דורשת הליך ארוך ומורכב הדורש טיפול בניירת רבה ודורשת מאיתנו לפנות לשירותיו של עורך דין או משרד עורכי דין המתמחים בתחום.
כיצד מבצעים רישום חברה ?
מי שמעוניין לבצע רישום צריך להגיש לרשם החברות בקשה לפי טופס 1 (בתוספת תקנות החברות שכוללות רישום, טפסים ודיווח) ושבה מולאו כל הפרטים הנדרשים.
לבקשה יש להוסיף את הדברים הבאים :
- עותק התקנון של החברה.
- הצהרות בעלי המניות של החברה.
- הצהרת הדירקטוריונים הראשונים.
מה צריך לדעת על התהליך לפני שמתחילים אותו ?
רישום חברה חייב להיות בעברית, עם זאת ניתן להוסיף לו שמות באנגלית ובערבית.
תפקידו של עורך הדין הוא גם לאמת את שמו של החותם על טפסים 1 ו- 2, את חתימתו ואת מספר תעודת הזהות שלו, כמו כן העורך דין מזהיר את החותם על הצהרתו.
הליך פתיחת החברה מחייב תשלום אגרת רישום, כיום סכום האגרה הוא 2,638 שקלים.
יתרונות וחסרונות של חברה בע"מ :
רישום חברה בע"מ מותר לכל אחד לעשות, אך רגע לפני שאתם רצים להרשם רצוי לדעת מהם היתרונות והחסרונות העיקריים של חברה בע"מ :
יתרונות משמעותיים של חברה בע"מ וניהול עסק על ידי חברה בע"מ הם המיסוי הנמוך, אפשרות העברת החברה ליורשים, מיזוגים עם חברות אחרות, גיוס משקיעים, צירוף בעלי מניות אחרים לחברה ועוד.
חסרונות חברה בע"מ הם תשלום האגרה השנתית לרשם החברות שעומד כיום על סך:
(מתוך אתר רשות התאגידים)
דוחות שמוגשים למס הכנסה חייבים להיות חתומים על ידי רואה חשבון ואל על ידי מנהלת חשבונות כמו בעסקים מורשים, עם זאת הנהלת חשבונות של חברה בע"מ יקרה יותר משל עוסק מורשה.
מומלץ למרות החסרונות לבצע רישום בטרם פתיחת עסק וזאת משום שהיתרונות עולים עליהם.
לסיכום
פתיחת חברה חדשה דורשת לפנות לעורך דין על מנת לחתום על מסמכים לשם זהות החותמים והכנתם לפי החוק. לאחר הגשת המסמכים רשם חברות יבחן את המסמכים ואת שם החברה ולאחר אישורם מונפקת לחברה תעודת ההתאגדות ולמעשה הליך פתיחת חברה מסתיים והחברה הופכת לגוף משפטי נפרד מבעלי מניותיה. רישום חברה באמצעות עורך דין מאפשר לפתוח את החברה ללא סחבת של בירוקרטיה ולמעשה לייעל את התהליך, כמו כן בעת רישום חברה עורך דין המוסמך לכך יכלול חוזים נוספים כגון שותפויות, הכנת חוזים מול לקוחות או גופים אחרים בהתאם לאופי החברה.