ליסינג היא שיטת מימון להשכרת ציוד (בעיקר רכבים). חברת הליסינג רוכשת ציוד ונכסים ומספקת אותם ללקוחותיה, בתמורה מקבלת מהם תשלום חודשי הנקבע על פי הסכם.
מהו ליסינג פרטי ?
ליסינג פרטי הינה שיטת תשלומים לפי השוכר את הרכב משלם מדי חודש על הרכב אך הביטוח, ההוצאות השוטפות הן על חשבון השוכר את הרכב.
כיום שמחירי הרכבים החדשים מרקיעי שחקים, היתרון של ליסינג פרטי הוא האפשרות שלכם ליהנות מרכב חדש ללא ההוצאה הגדולה הכרוכה בקניית רכב חדש. כל לקוח יכול לבחור את החבילה המתאימה לו.
ליסינג מימוני דומה במספר מאפיינים לליסינג תפעולי אך גם שונה בכמה מישורים:
החברה החוכרת את הרכבים דואגת בעצמה לאחזקה, טיפול שוטף, טסט וביטוח. ליסינג מימוני משמע, הלקוח חותם על חוזה, מקבל את הנכס ומאותו רגע הוא האחראי הבלעדי עליו.
חברת הליסינג אחראית לספק את הסחורה ולגבות תשלומים.
הסכם הליסינג נקבע לתקופה קבוע מראש (בדרך כלל מספר שנים), כאשר בסוף התקופה מחליט הלקוח אם הוא רוכש את הנכס (על פי סכום הנקבע ביום חתימת החוזה) או מחזיר אותו לחברת הליסינג.
התשלום החודשי בא לכסות את הריבית על ההון שהשקיע חברת הליסינג ואת הוצאות הפחת המצטבר (מחושב על פי ירידת ערכו של נכס קבוע עקב שימוש מוגבר).
מספר הבדלים בין ליסינג מימוני לליסינג תפעולי
- אחריות המחכיר (ליסינג מימוני) היא אספקת הנכס בלבד, בליסינג תפעולי מקבלים שירותים נוספים כגון: ביטוח, טיפולים וטסט.
- החלפת הרכב (ליסינג מימוני) לפני תום תקופת החכירה עלולה לגרור אחריה תוספת מס בעוד בליסינג תפעולי אין להחלפת רכב השלכה על התשלומים.
- חוזה ליסינג מימוני (2-4 שנים) ארוך יותר מאשר ליסינג תפעולי (5-8 שנים).
רכב ליסינג מימוני - לא הלוואה מהבנק
לכאורה, ניתן להבין שאין שוני מהותי בין ליסינג מימוני בחברות הליסינג, לבין הלוואה סטנדרטית מהבנק. שהרי, קהל היעד של ליסינג מימוני הוא המגזר הפרטי, דהיינו שכירים ומשקי בית. אך על אף שעסקת ליסינג איננה נחשבת כהוצאה מוכרת למס, דמי השכירות בליסינג מימוני נמוכים דיו, כדי שיוכלו להתאים לכל כיס. וחברות הליסינג אף נאותות להתגמש באופן משמעותי, כפי יכולתו של הלקוח לעמוד בעסקה. בשונה מהלוואות בנק עושקות למיניהן.