מתי מתעורר הצורך במכשירי שמיעה?
ירידה בשמיעה אופיינית בגיל המעבר ובגיל הזהב, רבים מגלים כי השמיעה אינה חדה כפי שהיה בעבר, הצורך לבקש מבני השיחה לחזור על משפטים שאמרו או אי הבנות בשל חוסר שמיעה מביאות רבים לבחור שלא לדבר או לא לבקר חברים ואף להימנע ללכת להצגות וקונצרטים.
מכשירי שמיעה מטרתם להחזיר לנו את השמיעה, כך שנוכל לדבר בטלפון או עם חברים לנהל שיחה מהנה מבלי שנרגיש מתוסכלים מכך שאנו לא מבינים מה אומרים לנו.
ירידה בשמיעה יכלה להיגרם הן מסיבות נרכשות והן מסיבות גנטיות. בדיקת שמיעה מאפשרת לקבוע אם יש צורך בהרכבת מכשיר שמיעה. במידה שהבדיקה מראה כי יש צורך במכשיר שמיעה יש להיוועץ עם קלינאית תקשורת לגבי סוג המכשיר המתאים לנו ולהתאמתו.
מאמרים נוספים בנושא מכשירי שמיעה:
תפקידם של מכשירי השמיעה
מכשיר שמיעה מגביר את עוצמת הקול של הסביבה. המכשיר קולט את הקולות באמצעות מיקרופון הנמצא בתוך המכשיר ומעביר את הקולות אל האוזן הפנימית באמצעות אלקטרודות. סוג אחד של מכשירי שמיעה הוא מכשיר שמיעה אנלוגי, אלו הם מכשירים הפשוטים יותר המעבירים את הקול ללא עיבודם, לעומת מכשירי שמיעה דיגיטליים המגביר את הקול המדבר ומפחית את רעשי הרקע. ניתן למצוא מגוון גדול של התקנים כשהשוני בניהם הוא באיכות המכשיר בגודל וברמת ההגברה. ניתן למצוא מכשירים הנכנסים אל תוך האוזן ואינם מורגשים כלפי חוץ, לעומתם מכשירים המתלבשים על האפרכסת של האוזן.
תהליך ההסתגלות למכשירים
עם הרכבת מכשיר שמיעה בתחילה התחושה אינה נוחה, מרגע שלא שמענו כלום, פתאום כל רחש נשמע בבירור, רעשי רקע. חשוב להסתגל למכשיר בתקופה הראשונה ולנסות ולהרכיבו כמה שיותר במקומות שונים כגון מול הטלוויזיה, בשיחה וברחוב, ניתן לכוון את המכשיר עד שמגיעים לכוון המתאים של מכשיר השמיעה.מכשירים אלו הם בעצם מכשירי עזר אשר נוצרו כדי להגביר את השמיעה במקרה של ליקויי שמיעה.בשנים האחרונות היתה התקדמות טכנולוגית גדולה בתחום מכשירי השמיעה, במיוחד בהקטנת מימדי המכשירים ובהתאמת ביצועם לדרישות האישיות של המשתמש. היום קיימים בשוק מגוון סוגים של מכשירי שמיעה בגדלים שונים מהזעירים שנמצאים בתוך תעלת השמע (complete in the canal- CIC), למכשירים בינוניים בתוך האוזן (in the canal – ITC) ועד המכשירים הגדולים שמיועדים להרכבה מאחורי האוזן (behind the ear- BTE).
מכשיר שמיועד להרכבה מאחורי האוזן (behind the ear- BTE)
כל חברה מציעה כיום מגוון רחב של מכשירים - ממכשירים מתוחכמים יותר ועד למכשירים בסיסיים יותר, שמפעילים מנגנונים פחות מתקדמים. ככל שמכשיר יהיה יקר יותר, כך ההגברה שיתן תהיה מותאמת יותר ונוחה יותר עבור המשתמש. הווה אומר, הפחתת רעשי סביבה בזמן אמת, הבנת דיבור טובה יותר וצליל טבעי ונקי ללא הפרעות.
להלן סוגים של מכשירי השמיעה אשר קיימים בשוק:
מכשיר שמיעה נסתר
מכשירי שמיעה נסתרים הינם התקנים אשר מיוצרים בהתאמה אישית כמו מכשירי שמיעה למבוגרים ואחרים על פי תוצאות של בדיקת השמיעה. את מבנה המכשירים מתאימים לכל לקוח באופן אישי על פי הצורך האודיולוגי. מכשירי שמיעה נסתרים מתאימים ל"מתביישים" אך גם מתאימים גם ללקוחות אשר מעוניינים לשלב את האוזניה עם מערכת.
מכשיר שמיעה מאחורי האוזן
הקיימים היום בשוק, מכשיר שמיעה זה נמצא מאחורי האוזן ומחובר לאוזניה הנמצאת בתוך האוזן. מכשיר זה מגיע בגדלים שונים וניתן להתאים אותו לרמות שונות של ירידה בשמיעה.
מכשיר שמיעה בשילוב מערכת
המערכת מאפשרת שמיעה מדוייקת ואיכותית ברגע שמדובר בתנאי סביבה רועשים. המערכת מתפקדת כמיקרופון הנמצא קרוב אליכם ומאפשר לכם לשמוע את הקרובים אליכם יותר בבירור מהסביבה הרועשת.
מכשיר שמיעה דיגיטלי במשקפיים
לאלא מכם הסובלים מדלקות אוזניים חוזרות והפרשות ולא ניתן להתאים עבורכם מכשיר שמיעה סטנדרטי, פותח עבורכם מכשיר שמיעה במשקפיים אשר אינו עובד מול האוזן אלא מול עצב השמיעה. פתרון זה מתאים לפגיעות הולכתיות בשמיעה וכאשר אין אפשרות לבצע ניתוח לפתרון הבעיה. את מכשיר השמיעה ניתן לשלב במשקפי ראיה או משקפי שמש. מתאים לילדים ולמבוגרים כאחד. מחיר מכשיר שמיעה הוא לא הדבר הכי חשוב, הכי חשוב הוא הנוחות והיעילות. מלאו את הטופס כדי לקבל פרטים ומחירים מבמובילים בשיווק מכשירי שמיעה בארץ.
תשובות לשאלות נפוצות
האם המכשירים מתאימים לכל אדם שאינו שומע?
מכשירי שמיעה מיועדים לאנשים הסובלים מירידה בשמיעה, אך יש אחוז קטן מהאנשים שגם מכשיר שמיעה לא יפתר את הבעיה לכן לפני התאמת מכשיר חשוב להיבדק על ידי רופא א.א.ג. ולבצע בדיקת שמיעה עדכנית.
אילו סוגי מכשירי שמיעה יש כיום?
קיימים סוגים רבים של מכשירים החל מהמכשירים הגדולים המוכרים לנו מהעבר ועד מכשירים קטנים הנכנסים אל תוך האוזן, כמו כן ישנן טכנולוגיות שונות של מכשירים שמיעה, אנלוגי, דיגיטלי וממוחשב.
מהו ההבדל בין מכשיר אנלוגי למכשיר דיגיטלי?
מכשיר אנלוגי הוא מכשיר המגביר את הקולות ואינו יכול להפריד בין הקול הדובר לקולות רקע, מכשיר אנלוגי הוא מהדור הישן יותר. מכשיר דיגיטלי הוא מכשיר המאפשר להפריד בין הקול הדובר לקולות רקע, וכך מאפשר לשמוע את הדובר בצורה ברורה יותר.
איפה קונים?
יש לקנות במכונים מוסמכים או בחנויות המתמחות בהתאמה ומכירה של מכשירי שמיעה. חשוב לפנות לחנות מקצועית ובעלת ניסיון בתחום האודיולוגיה.
האם יש אחריות?
למכשירי בדרך כלל יש אחריות על המכשיר, וודאו לפני הקנייה מהו זמן האחריות ומה כולל באחריות.
האם אני צריך לקנות שני מכשירים או מספיק לאוזן אחת?
לרוב יש צורך במכשירי שמיעה לשתי האוזניים אם יש ירידיה בשמיעה בשתי האוזניים. חשוב לעשות בדיקת שמיעה ולפיו להתאים את המכשיר לאוזן.
האם אני יכול לקבל מכשיר לתקופת ניסיון?
רוב המכונים מציעים את מכשיר השמיעה לתקופת של ניסיון והסתגלות. במידה ומדובר במכשיר המוכנס לאוזן יש צורך במדידה והתאמה של המכשיר במידה ולא תרצו לקנות תדרשו לשלם כעשרה אחוזים מערך המכשיר. במכשירי שמיעה חיצוניים לא יבקשו מכם תשלום.
למה חשוב לשים לב?
בעת רכישת מכשיר שמיעה חשוב לבדוק כי הנכם קונים את המכשיר במקום המתמחה לכך ובעל הניסיון המתאים. רצוי שהסוכנות תהיה במרחק סביר מהבית על מנת שתוכלו להגיע להתאמת המכשיר ולתחזוקה במידת הצורך.
קניתי מכשיר אבל אני בקושי הולך איתו כי לא נעים לי המכשיר באוזן, מה ניתן לעשות?
בעת קניית מכשיר חשוב לבקש את המכשיר לתקופת ניסיון ולא לקנותו מיד. לאחר תום זמן הניסיון תוכלו להחליט אם לקנותו או לא.
אני מעוניין לקנות מכשיר שמיעה אך חושש אם הוא יתאים לי או לא?
מכשירי שמיעה הם מכשירים המגבירים את קולות הסביבה, רוב האנשים זקוקים לזמן הסתגלות למכשיר עצמו, יש קושי לעבור ממצב של שקט שלא שומעים כלום לרעשים מוגברים. חשוב לקבל מכשיר לתקופת ניסיון על מנת להסתגל אל המכשיר החדש.