מסנן מים הפך למוצר שנמצא כיום בכל בית, מפעל וחברה. בעקבות בהלת הבריאות התוקפת את עולמנו בעשור האחרון החלו אנשים רבים להפסיק לשתות את מי הברז והחלו לרכוש בקבוקי מים, מהר מאוד הטרחה הרבה שבסחיבת הבקבוקים גרמה למציאת פיתרון אחר לטיהור המים. הפתרון הנפוץ ביותר הוא מסנן מים.
 
 

קצת על מסנן מים

מסנן המים אינו קיים רק למטרת סינון מי השתייה, ישנם מסנני מים המתאימים גם לחקלאות ולתעשייה, לכן לא כל המסננים דומים אחד לשני. ישנו מסנן לצורך תעשייה (אשר לא מתחום המזון) בנויי מחומרי מבנה המותאמים לתעשייה ועמיד ללחצים, מים אלו אינם ראויים לשתיית אדם. מסנן לצורך חקלאות הוא זול, קל, עמיד לשימוש ואינו עמיד ללחצים שונים בנוסף הוא בנוי מחומרי מבנה שאינם מתאימים לשתיית אדם.
 

מסנן מים בייתי

קיימים בשוק הרבה מאוד סוגים של מסנני מים בייתים. ישנם מתקנים של בייתים אשר מולבשים על השיבר המרכזי של הצנרת הביתית וכך הם מסננים את כל המים שזורמים בבית. כמו כן ישנם מסנני מים ביתיים העשויים מפלסטיק שם עומדים המים לאחר שעברו בפילטר הסינון.
מטרת המסננים הביתיים היא לגרום למי השתייה להיות בריאים ונקיים יותר לשתייה. מסננים בייתים מנקים את המים מחיידקים שונים, מכלור, מאבנית וממתכות שונות. המים העוברים דרך מסנן מים הם טעימים יותר. המים הנקיים טובים גם עבור מוצרי החשמל בבית כמו מכונת כביסה ומדיח כלים, כאשר המים המגיעים אליהם לא עוברים דרך המסנן הם נוטים לצבור אבנית שמזיקה לתפקודם.
 

תפקידו של מסנן

מסנן מים אומנם מנקה את המים מרעלים שונים שאינם ראויים לשתיית אדם, אך בתהליך הסינון ישנו תהליך של ריכוך המים על ידי יונים של נתרן, תהליך זה גורם לנטרול הסידן ולמגנזיום. התוצאה היא מים עתירי נתרן (דבר המסוכן לחולי לב ובעלי לחץ דם גבוה) וחסרי סידן ומגנזיום שהם חיוניים מאוד לגופנו. בנוסף לכך מסנני מים נייחים בעלי מים עומדים יכולים לספוג בחזרה את החיידקים שמשחרר המסנן.
 
 
יש לבדוק בעת הרכישה שהמסנן בעל תו תקן ישראלי – דבר שיבטיח שאינו מזיק לבריאות. בנוסף לכך יש לקרוא את הוראות השימוש לפעול בדיוק על פי-הן, מסנן מים שלא משתמשים בו לפי ההוראות, או לא מחליפים לו את המים תקופה ארוכה עלול לגרום למים להפוך למזיקים.

 

איך לבחור מסנן מים?

החיים המודרניים מביאים עימם נוחות ואיכות חיים. אנו מתייחסים אל הדברים כמובנים מאליהם וכך גם למי השתייה שלנו. שתיית מים נקיים לצריכה יום- יומית היא חשובה לכל אחד מאיתנו ולילדנו. אך בשנים האחרונות החלו לעלות ספקות רבים בדבר איכות המים ובטיחותם. חומרים שונים המגיעים אל מי התהום: תרופות, הורמונים, פסולת, כספית, חיידקים וכדומה הם חלק מבעיות ניקיון המים.
 

היצע של מגוון מסננים

יחד עם בעיית איכות המים החל לצוץ מבחר גדול של מערכות לסינון ולטיהור מי השתייה, והצרכן תוהה איזו מערכת היא טובה למי שתייה, והאם המערכת בטוחה לשימוש. התמצאות בסוגי מערכות מסנני מים תסייע לכם בבחירת המערכת המתאימה ביותר עבורכם. בנוסף ידע זה יסייע לכם עם נציגי השירות השונים המציעים לכם מסנני מים שונים.
 
מטרת מאמר זה להציג לפניכם את מערכות מסנני המים הקיימים כיום:
ראשית נבדיל בין מספר מערכות מסנני מים שלכל אחד תפקיד שונה.
 
  1. מסנני מים מכנים

מסנני מים מכנים תפקידם להרחיק חלקיקים בגדלים שונים ממי השתייה שלנו. מסנני מים מכנים אינם משפיעים על תכולת המתכות במים או על התרכובת האורגנית במים. בנוסף הם אינם מונעים אבנית של המים. החיסרון שלהם שבמהלך הזמן הוא שהמסננים צוברים לכלכוך שאינו יכול לעבור ולחץ המים יורד. לכן יש צורך בתחזוקה של המסננים.
 
  1. אוסמוזה הפוכה

מערכות המכילות ממבראנה המאפשרת מעבר של מים בלבד. הממבראנה מרחיקה מתכות שונות הנמצאות במים אך אינה יכולה להרחיק תרכובות אורגניות שונות. בנוסף הממבראנה מרחיקה את תכולת המינרלים שיש במים באופן משמעותי. לרוב מערכות מסנני מים המכילים ממבראנה יכילו גם מסנן מכני ומסנן פחם פעיל. יש לקחת בחשבון שמערכות אלו רגישות לחיידקים ולכלור של מים ולכן יש לדאוג לתחזוקה שוטפת והחלפת המסננים.
 
  1. פחם פעיל

פחם פעיל תפקידו לשפר את איכות המים מבחינת הרחקת הכלור הנמצא במים ותרכובות אורגניות המשפיעות על הטעם והריח של המים. הפחם סופח אליו את הכלור והתרכובות האורגניות אך אינו מרחיק את המתכות הנמצאות במים. פחם פעיל אינו מקטין את תכולת המינרלים במים ואינו מוריד את קשיות המים.
 

בחירה של מערכת מסנני מים

מערכות מסנני מים מספקות פתרון לכל נקודת מים בבית. ישנן מערכות שמתקינים בברז הראשי ויש שמתקינים בברז השתייה במטבח, בהתאם לסוג מערכת מסנני המים שבחרתם. בעת בחירת מערכת חשוב לבדוק:
  • האם המערכת פוגעת בלחץ המים בבית?
  • האם המערכת בעלת תו תקן?
  • האם המערכת מסוגלת לספק מים איכותיים גם בזמן של צריכת מים גבוהה?
  • מהי התחזוקה הנדרשת לתקינות המערכת?
  • האם ניתן להחליף מסננים לבד או שיש צורך באיש מקצוע?
  • האם יש חלקים נוספים הנדרשים להחלפה?
  • האם קיים מערכת התרעה על תקלה או ירידת איכות המים?
  • האם תקלה במסננים תפגע באספקת המים לבית?
  • רצוי לבדוק מהו מחיר ההתקנה ומחיר תחזוקת המערכת.
  • מהו אורך חייה של מערכת מסנני המים?
 
חשוב לשים לב לתקינות המערכת ולא לבטוח על יכולת של המערכת לטפל במקרה של תקלה
באספקת המים, כמו כן מומלץ לבחור במערכת מסנני מים שנבדקה במעבדה.

 

Yes, Please! כאן כדי לחסוך לכם זמן וכסף בנושא מטהרי מים. כדי לקבל הצעות מחיר מלאו את הטופס שמשמאל.
yep - השוואת מחירים
מלא פרטים

מלאו את הפרטים שלכם ונשוב אליכם עם עד 5 הצעות מחיר

השירות מוגש לגולשי האתר ללא תשלום וללא כל התחייבות

השוואות מחירים שבוצעו משנת 2006
הצעות מחיר שסופקו משנת 2006

1,205,731

אתר זה משתמש ב'עוגיות' לצרכים שונים. פרטים נוספים בהצהרת הפרטיות

סמל נגישות
תפריט נגישות