מדוע חשוב לערוך בדיקת קרינה לפני רכישת בית חדש?
קרינה בבית נמצאת גם שאנו לא מודעים לה, ופעמים רבות מדובר בקרינה גבוהה. מקור הקרינה יכול להיות מאנטנות סלולאר אך גם מקווי מתח גבוה, מאתרי רדיו ומעורקי תקשורת.
בעת רכישה של בית חדש אנו בודקים את האזור של הבית, את המבנה, גני ילדים, בתי ספר באזור ונושאים אחרים שיבטיחו כי נעשה עסקה טובה, הרי אנו מעוניינים לחיות בבית ולגדל את הילדים. נושא נוסף שחשוב לבדוק לפני רכישה של בית ולא תמיד אנשים מודעים לכך הוא נושא מדידת הקרינה. ישנם קרים שהאנטנה הסלולארית או עמוד החשמל הגדול יבלטו בשטח, אך ישנם מקרים רבים שלא ניתן לראותם ואין אנו מודעים לרמת הקרינה שהם מפיקים.
-
סוגי קרינה
בחדשות אנו שומעים, לעיתים קרובות, על התנגדות של הדיירים להציב אנטנות ליד ביתם. אך פעמים רבות אנשים אינם מודעים לקרינה שיש באזור. ישנם סוגים שונים של קרינה:
- קרינה של אנטנות סלולאריות.
- קרינה של רשת החשמל כולל משנאים, ארונות חשמל, קוו מתח גלויים ונסתרים.
- קרינה של עורקי תקשורת שונים.
- קרינה של מכ"מים.
-
סכנות הקרינה
קרינה שנמצאת בסביבה הבית היא קרינה הפועלת 24 שעות, המשמעות היא שאנו חשופים במקום הכי בטוח לנו, החשיפה של קרינה הגבוהה מהממוצע לאורך זמן יכולה להוות סיכון של ממש לבני המשפחה ולגרום לנזקים בריאותיים. לכן חשוב שכל דיירי בנין קיים או לפני קניה של בית יזמינו איש מקצוע לשם בדיקת קרינה.
-
כיצד מודדים קרינה?
קרינה של אנטנות סלולאריות וקרינה של רשת החשמל נעשית באמצעות מכשירים רגישים הקולטים טווח רחב של תדרים. לאחר שמהנדס מוסמך יעבור על תוצאות של הנתונים יוכל לקבוע את סוגי הקרינה ועוצמתם, ובהתאם לכך יספק את הערכתו לסיכונים הקיימים.
בדיקת קרינה והמלצות מבוססות על תקן בינלאומי מחמיר ונעשות בהתאם להנחיות של המשרד לאיכות הסביבה.
בדיקת קרינה כולל בדיקה של ארון החשמל, שנאים, קרינה של אנטנות סלולאריות, קרינת רדיו, טלפונים סלולאריים ואף חימום תת רצפתי, בהתאם לממצאים של הבית. בנוסף לבדיקה יינתנו לדיירים החדשים הדרכה כיצד להימנע מחשיפה לקרינה בבית.
-
מקצועיות
בדיקת קרינה חשוב שיעשה איש מקצוע שהוכשר לכך וקיבל היתר מתאים מטעם משרד להגנת הסביבה לבצע בדיקות קרינה. אנשי מקצוע מוסמכים העובדים בכך הם לרוב בעלי רקע בהנדסת אלקטרוניקה.
איש מקצוע חייב לוודא כי המכשיר בידו הוא מכשיר מתאים ומאושר לביצוע הבדיקות ועליו לדאוג לכך שהמכשירים עברו כיול במעבדה לפחות פעם בשנה. לאחר הבדיקה על הבודק לספק לכם דו"ח מפורט על סוגי הקרינה ועוצמתם, ולא לתת לכם הסבר בעל פה בלבד.
בעת בחירת בודק קרינה חשוב לבדוק כי האדם שבחרתם הוא מוסמך לכך ומחזיק ברישיון בתוקף, תוכלו לברר זאת ברשימות המפורסמות במשרד לאיכות הסביבה. ובדקו אילו היתרים ואישורים המעידים על הסמכות שלו בביצוע רמת הבדיקה, בהתאם לתדרים שונים.
חשוב לבחור מודד בעל ניסיון בתחום ולא מודד ללא ניסיון שעלול לעשות טעויות שיעלו לכם ביוקר. בנוסף קחו בחשבון שבשעות שונות של היום יכולה להיות קרינה שונה ולכן חשוב להתייעץ עימו על שעת הגעה בהתאם למקום המגורים. בסיום הבדיקה בקשו דו"ח מפורט על סוגי הקרינה ועוצמתם וודאו שהוא חותם על המסמך.