אחת הדרכים הטובות ביותר להפוך אירוע שגרתי לכזה שיזכרו היא באמצעות דוכני מזון. אטרקציה קולינארית שנמשכים אליה כמו מגנט ולא פחות חשוב, מדברים עליה בכל הזדמנות.
אפשר לשלב דוכני מזון בכל אירוע עסקי או אישי. זו יכולה להיות מסיבת יום הולדת, מסיבת אירוסין, ערב חברה או כל התכנסות אחרת. המטרה זהה בכל המקרים, לא להסתפק בצורת הגשה סטנדרטית, אלא לעורר עניין ולהשתמש באוכל כאטרקציה.
בשלב הראשון חשוב להחליט איזה אירוע אתם מבקשים ליצור והאם באמת דוכנים זו האלטרנטיבה הטובה ביותר. לא תמיד מה שנראה כמעניין, ישאיר טעם טוב למשל במקרים בהם אנשים באים ומצפים לארוחה מלאה ומוגשת.
כיום ניתן למצוא מגוון רחב של דוכנים, המכילים סוגי מזון שונים ומותאמים לקונספט האירוע. זה יכול להיות דוכן בשרי, חלבי, קינוחים לצד דוכנים מיוחדים יותר כמו בר גבינות ויין, דוכן פופקורן בצבעים שונים או דוכן שמגיש מאכל אחד יחיד כמו פלאפל או פנקייק.
כמו כן ניתן לבנות דוכן בעל אופי אישי שמשתלב בסגנון של הערב. אם למשל אתם מתכננים מסיבה דרום אמריקאית, תוכלו לשלב דוכן של טורטיות או נאצ'וס.
הכול תלוי בכמות המוזמנים ואופי האירוע. אם מדובר על התכנסות קטנה, בשעות בהן לא מקובל להגיש ארוחה שלמה, תוכלו לקשט את הערב בשלוש, ארבע דוכנים מעניינים, כך שהקהל שלכם יעבור בניהם וייהנה ממאכלים שונים תוך כדי תנועה. אם מדובר בערב גדול יותר, תוכלו לבנות את הדוכנים בצורה מעגלית, כך שהאורחים יתחילו ממתאבנים וימשיכו לדוכני מזון עיקריים בהם יוגשו מאכלים כבדים יותר כמו בשר או תבשילים. במקרה כזה, יש צורך לפחות בשש דוכנים.
אחרי שהחלטתם שזה מה שמתאים לכם, חשוב להבין מהו הקונספט של הערב ואיך הצגת המזון בדוכנים מתחברת לרעיון הכללי. אל תפלו למלכודת של גימיק, מבלי לתכנן או להתייעץ שהרי לא הייתם רוצים שיגידו שהאירוע שלכם דל. החלטות כמו, כמה דוכנים לשלב והאם ללכת על סגנון אחד ויחיד או לשלב מספר סגנונות קולינאריים, האם בכל דוכן להגיש רק סוג מזון אחד או מספר מאכלים הם החלטות חשובות וצריך להיעזר בבעל מקצוע.
בהחלט כן. ישנם אירועים בהם הארוחה מוגשת בצורה אחת ואילו המתאבנים או הקינוחים מוגשים בצורה של דוכנים או לחילופין משתמשים בדוכנים על מנת ליצור עניין בשלב ההתכנסות, כך שהאורחים מסתובבים בניהם וטועמים דברים מעניינים ולא שגרתיים.
זוהי הנקודה החשובה ביותר. גם אם הדוכן יהיה הכי מזמין ויגיש את האוכל בצורה הציורית ביותר, אם הוא לא יהיה טעים לא הצלחתם. חשוב לוודא שכל המאכלים מוכנים מחומרי גלם טריים ואיכותיים, שלא מדובר בדברים שנשארו אלא הוכנו במיוחד. לפני שבוחרים יש לבצע טעימות לראות שהאוכל לא חריף מדי או לא מתובל מספיק, אתם תקבעו את הטעם לפי הכרות עם הקהל.
כשהאוכל מוכן בדוכן מול האנשים, יש בכך עניין נוסף. חשוב לציין שזה לא מתאים לכל סוגי המאכלים, אך שזה כן מתאפשר זה משדרג את הערב. במקרים כאלה צריך לקחת בחשבון איש מקצוע שיתפעל את הדוכן, כך שזה מייקר מעט את המחיר, שהרי חלק מהדוכנים ניתן להזמין ללא תפעול בשטח.
בדרך כלל לקבלת הצעת מחיר לדוכני מזון כדאי לבוא מוכנים עם הפרטים כדלהלן:
- כמות המוזמנים – לרוב כאשר כמות המוזמנים עולה גם המחיר למנה יורד ואפשר לבקש מחירים מוזלים יותר.
- אופי האירוע וגיל הסועדים – ילדים אוהבים אוכל שונה (נקניקיות, תירס, המבורגר...) ממבוגרים (סושי, פוקצ'ה, קרפ צרפתי...) , אם האירוע משלב ילדים ומבוגרים אפשר לשלב סוגים שונים של דוכנים בכדי שכולם יצאו מרוצים.
- סוגי דוכני המזון – ישנם כל כך הרבה סוגים וכדאי להסגר מראש על סוג הדוכן כדי שלא תתבלבלו ותזמינו דוכן שבכלל לא התכוונתם להזמין ושעלותו גבוהה מהתקציב שהצבתם לעצמכם.
- כשרות – למי שחשוב ולאלה שאורחיהם מקפידים על כך, כדאי לשאול לגבי כשרות וסוגה.
להתרשמות ראשונית מהמחירים להלן מחירון דוכני מזון:
- דוכן המבורגר800 - 1400
- דוכן סושי700 - 2000
- דוכן נקניקיות850 -1200
- צמר גפן מתוק500 - 800
- פופקורן500 - 800
- פיצות טאבון900 - 1300
- פנקייק800 - 900
- קרפ צרפתי1200 - 1500
- ברד350 - 700
- מזרקי שוקולד700 - 900
- מפל שוקולד150 -800
- וופל בלגי1200 - 1800
- תירס חם400 - 600
- אייס קפה/וניל400 - 700
- פוקצות900 - 2000
- דוכן קפה300 - 1000
*המחירון מתייחס להזמנות של עד כ 100 סועדים
*המחירים בש"ח
המחירים המפורסמים במחירון הינם בגדר המלצה בלבד ולחברת Yes, Please! אין אחריות כלשהי על הנתונים והמחירים המופיעים במחירון.