ערבי שירה בציבור עם שירי ארץ ישראל, הינו מנהג נפוץ בארץ. בדומה לריקודי עם, הנוהג עוטף קהל גדול באוכלוסית המדינה ודבר זה גרם להיות למאפיין עיקרי של החברה הישראלית גם בחוץ לארץ מהמאה הקודמת ועד היום.
ערבי שירה בציבור ברוח הלאומית
עם התקדמות הטכנולוגיה של התקשורת ההמונית (טלויזיה, סמארטפונים, מחשבים, רדיו), הפסיקה השירה בציבור להוות אמצעי עיקרי לפרסום שירים, אולם ממשיכה להיות חלק מהמאפיינים הלאומיים שלנו.
עד לפני לא שנים רבות, הקהל אשר השתתף בשירה בציבור היה מאופיין באנשים מהדור הקודם אשר שרו שירים ישנים יחסית, נעמי שמר, להקות צבאיות שונות וזמרים שונים מאותן תקופות שעברו.
בזמן האחרון ישנה מגמה חדשה בערבי שירה, בהם גם ציבור של צעירים משתתפים וזה כולל רפרטואר מעודכן יותר של שירים מסגנון הרוק, המזרחי ועוד. אחת המובילות של מגמה זו היא עינת שרוף "המומחית לשירה בציבור".
מאורע מסורתי שאפשר לחוות במספר ישובים בארץ במהלך עשרים השנים האחרונות הוא ערב שירי לוחמים. ערבים אלה נשענים על שירי לוחמים וסיפורי לוחמים, משולבים עם שירים של שלום ותקווה בתערובת נוסטלגית מתוקה.
הפעלה ושירה במסיבת בר מצוה (יוסי בכינור)
דמויות עיקריות בשירה בציבור
- אפי נצר שנחשב מראשוני ומחלוצי התחום, בחיפה ובאזוריה, הוא הוסיף לשירה מימד חדש כאשר הכניס את השקופיות לאירועי השירה. אחת מאמירותיו המפורסמות קשורות בכך שאנחנו העם היחיד שמוכן לשלם בשביל פשוט לשיר.
- יצחק שמעוני (צחי), מראשוני מארגני ערבי שירה בציבור בטכניקת השקופיות. מנחה פסטיבלי הזמר.
- שרהל'ה שרון נחשבה למלכה הבלתי מעורערת של השירה בציבור החל משנות השבעים. נהגה לסחוף את האנשים לשירת רבים כשהיא יושבת ליד הפסנתר, ולצורך אפקטיביות גם שילבה בתוך ערבי שירה צוות של נגנים וזמרים אורחים.
- גבי ברלין שהתחיל להיות זמר כשהיה עוד מורה לביולוגיה והתקדם מערבי שירה עם גיטרה יחידה לערבים עם תזמורות שלמות והצלחתו היתה גדולה מאוד.
- שלמה שביט אשר כבר יותר מ-20 שנים בתחום במיוחד במועדון שלו בעיר רמת גן.
- גיל אלדמע הרבה לארגן ארועי זמר ציבוריים.
- יהודה חרמון, מהנדס במקצועו שפינה את תשומת ליבו לתחום השירה בציבור, בעבר המציא את השעשועון "בינגו מלים". הוא משלב בארועי הזמר את השעשועון כשהרמזים הם מנגינות המבוצעות על-ידי האקורידיון.
- משה להב, בעל המופע "הטיש הגדול", שהוא מופע של שירה בציבור של שירים ישראלים, המתאפיינת ברוח חדשה ורעננה. המופע המושך צעירים ומתקיים בעיקר במועדון "הצוללת הצהובה" בירושלים.
מסיבה ישראלית לאירועים (רויטל טל-זמרת, מנחה ערבי שירה בציבור)
ערבי שירה בציבור למשפחה וימי הולדת
משפחות רבות נוהגות לקיים ערבי שירה בציבור להורים (אבא, אמא, סבא, סבתא) בימי הולדת עגולים , יום הולדת 50 , יום הולדת 60 , יום הולדת 70 (80 , 90 , 100 עד 120 )
שירה בציבור היתה בישראל עוד בתחילת המאה העשרים, כאשר שרו על ערימות החיטה, בסיום יום של עבודה מפרכת בחקלאות. מלחיני הזמנים ההם (דוגמת מרדכי זעירא ודניאל סמבורסקי) פרסמו את השירים שלהם בארועים בהם התכנס הציבור ושרו ביחד. הציבור למד את השירים החדשים בזמן שהם חזרו על מילות השירים ואפילו קראו משירונים בשביל זה.

כאן כדי לחסוך לכם זמן וכסף בנושא שירה בציבור. כדי לקבל הצעות מחיר מלאו את הטופס שמשמאל.