מקפה שחור ועד לקפוצ'ינו – סוגי הכנת קפה
הקפה, לא הרבה יודעים, איננו המצאה דרום אמריקאית. הוא גם איננו המצאה ערבית. הקפה הוא המצאה אתיופית במקור. האירופאי הראשון שדיווח על קיומו של המשקה, הוא מסיונרי ישועי, אשר כבר בנת 1603 סיפר על משקה שהוגש לו על ידי קיסר אתיופיה. מקורו של צמח הקפה גם הוא באתיופיה. עם זאת, מאז, קם הגולם על יוצרו ונולדו סוגים רבים של קפה המתאימים לטעמים רבים. להלן נסקור את הדרכים העיקריות להכנת קפה.
קפה טורקי – הכי קרוב למקור
הקפה השחור הוא הקפה הקרוב ביותר, עד כמה שניתן, למקור – אותו תבשיל מיוחד שמקורו באתיופיה. את הקפה מכינים באמצעות הרתחת מים והוספת פולי קפה קלויים וטחונים. הכנת קפה שחור היא אמנות, אשר מועברת מאחד לשני באופן מסורתי. יש הסוברים כי אסור להוסיף לקפה סוכר, יש מי שאינם יכולים בלי להוסיף סוכר וכמובן יש את מי שנוהגים להוסיף את התבלין המיוחד לקפה, הל. הכנת קפה בשיטה זאת נראית פשוטה, אולם בפועל, היא דורשת רגישות כדי לדעת מה התזמון המדויק בו צריך להוסיף את הקפה ומתי להוריד את הקפה מהאש (שניה לפני שהוא גולש).

מאז גילויו, נולדו סוגים רבים של קפה המתאימים לטעמים רבים 

קפה פילטר
אחד האתגרים בהכנת הקפה הוא הבישול והחליטה של הפולים הטחונים בצורה יעילה ומבלי שיאבדו הרכיבים המעניקים לקפה את הארומה המיוחדת שלו. אחת השיטות לעשות את זה בפשטות, ומבלי שיישארו הרבה משקעים בכוס הקפה היא הפילטר. הפילטר מאפשר לבצע את הבישול והחליטה בצורה פשוטה למדי והקפה המתקבל הוא קפה עשיר למדי וארומטי.
מקינטה
הכנת קפה באמצעות מקינטה מאפשרת להרתיח את המים לטמפ' גבוהה מאשר 100 מעלות. המבנה המיוחד של המקניטה מאפשר הזרמת אדי מים דרך שכבת הקפה, כדי לבצע את הבישול והחליטה של פולי הקפה הטחונים. לאחר התהליך כולו, מתקבל קפה עשיר במיוחד וטעים במיוחד. מעטים יודעים זאת, אולם כאשר מכינים קפה במקינטה, המשקה המתקבל נקרא מוקה – על שמה של עיר נמל מפורסמת בתימן (מוח'א). אמנם רובנו מכירים את המוקה כשילוב של קפה עם שוקולד, אולם במקור המדובר בקפה המופק מזן מיוחד של פולי קפה, שטעמו מזכיר את העירוב של קפה עם שוקולד.
קפה אספרסו
אחת השיטות הטובות ביותר להכנת הקפה, כמו גם אחת השיטות המודרניות ביותר להכנת קפה היא באמצעות מכונת אספרסו. ישנן שתי שיטות שונות להכנת קפה בשיטה זאת: השיטה הראשונה משתמשת בהזרמת קיטור בלחץ גבוה דרך אבקה דחוסה של פולי קפה טחונים. תוך כדי המעבר באבקה, הקיטור מתעבה חזרה לצורת נוזל וכך מתבצע הבישול של הקפה הממצה את השמנים הארומטיים שלו.בשיטה השנייה שהומצאה מאוחר יותר על ידי ממציא איטלקי, הקיטור מעובה באמצעות בוכנת לחץ עוד לפני המגע עם הקפה. בשני המקרים, בכל מקרה, התוצאה היא קפה חזק וארומטי במיוחד.
את מנת האספרסו ניתן לשתות כמנה בפני עצמה או כבסיס להכנת משקאות אחרים, כגון: קפוצ'ינו ואפילו לאטה. האספרסו הוא אחד מסוגי הקפה המבוקשים ביותר והנפוצים ביותר בעולם ובפרט באירופה. לרוב, נהוג להוסיף למנה גם חלב מוקצף.
קפה נמס
עולם האינסטנט לא פסח על הקפה וישנן אבקות של קפה נמס אשר מאפשרות הכנסת קפה במהירות ובפשטות על ידי הוספת מים חמים בלבד. הכנת אבקת הקפה הנמס נעשית באמצעות טחינת הפולים ברמה דקה ביותר. לאחר מכן מבשלים את הפולים. בשיטת הבישול בה מיוצר הקפה הנמס, ממצים את הקפה עד תום, כך שלמעשה, קפה נמס מכיל פי 4 קפאין מאשר אספרסו. לאחר מכן מאדים את הנוזלים, כך שנותר קפה בריכוז גבוה במיוחד. אז מייבשים את הקפה (בריסוס או בהקפאה; הקפאה נחשבת לשיטה איכותית יותר) וכך מתקבלת האבקה המוכרת שניתן להכין באמצעותה את הקפה הנמס.