עולם התעשייה כולל מכונות רבות הכוללות אינסוף של תהליכים, החל משלב התכנון והפיתוח ועד שלב היצור. במפעלים רבים אין מגע של ידיים בתהליך הייצור כולו עד שלב האריזה. הנדסאי מכונות ממלא תפקיד מרכזי בתעשייה החלל מתפקידי הייצור, התכנון, הפיתוח ואף אחזקה של מכונות ובקרה על ציוד.
הנדסאי מכונות
הנדסאי מכונות עוסק בתפעול ובקרה של מכונות. בתעשייה יש שימוש במכונות מורכבות הדורשות ידיים מקצועיות לתחזוק ותפעול של מכונות אלו.
לימודי הנדסאי מכונות – תנאי קבלה
תנאי הקבלה ללימודי הנדסאי מכונות הינם נוחים יותר מקבלה ללימודי מהנדס מכונות ולרוב תנאי הקבלה כוללים בגרות מלאה או בגרות חלקית הכוללת את מקצועות החובה. ניתן להתקבל ללימודי הנדסאי מכונות גם בסיום מכינה קדם – הנדסאית.
לימודי הנדסאי מכונות מאפשר לסטודנטים לבחור בין התמחות במכטרוניקה לבין התמחות בתכנון וייצור ממוחשב.
לימודי הנדסאי מכונות – מה לומדים
לימודי הנדסאי מכונות אורכים כשנתיים. לימודי הנדסאי מכונות כוללים מספר תחומים שכל סטודנט יכול לבחור את התחום ההתמחות כגון רובוטיקה, מערכות בקרה, ביו - מכאניקה, הנדסה אופטית, מערכות אנרגיה וכדומה.
לימודי הנדסאי מכונות ניתן ללמוד באוניברסיטאות השונות או במכללות, חושב לבדוק מהם תנאי הקבלה והאם הינכם עומדים בתנאי קבלה אלו. כמו כן בדקו מהם מסלולי ההתמחות הקיימים והאם זהו תחום ההתמחות שהנכם מעוניינים ללמוד.
בסיום הלימודים יקבלו בוגרי לימודי הנדסאי מכונות תעודת הנדסאי מטעם מה"ט המכון הממשלתי לתכנון ומדע.
לימודי הנדסאי מכונות – היכן לומדים?
לימודי הנדסאי מכונות ניתן ללמוד מכללת רופין, במרכז האוניברסיטאי אריאל בשומרון, ברשת אורט ישראל, בקריה ללימודי הנדסה וטכנולוגיה, מכללת עמל הישגים, רשת מכללות עתיד ועוד.
לפני רישום חשוב לבדוק המהם תנאי הקבלה והאם הינכם עומדים בתנאים אלו. בדקו מהם תחומי ההתמחות שיש והאם המכינה פועלת בפיקוח של מה"ט. המשמעות היא שלאחר הלימודים תוכלו להירשם בפנקס ההנדסאים והטכנאים של מה"ט.
לימודי הנדסאי מכונות – אפשרויות תעסוקה
בוגרי לימודי הנדסאי מכונות יוכלו להשתלב בתעשייה בארץ כגון תעשיית אלקטרוניקה, תעשיית נשק, תעשיית חימום, תעשיית מכטרוניקה, תעשיית קירור ועוד.
לימודי הנדסאי מכונות מאפשר לסטודנטים בסיום הלימודים להמשיך ללימודי תואר ראשון או באפשרותם לצבור קורסים לקראת תואר הראשון.