אם כבר הבנתם שככל שעובר הזמן
יותר ויותר אנשים קונים דשא סינטטי אז אתם בטח כבר מבינים שיותר ויותר אנשים מחליטים לבצע התקנה של הדשא בעצמם ולא בהכרח להסתמך על מתקינים של היבואן או גננים. אם תשאלו אותנו אם זה מומלץ או לא אנחנו נענה לכם בצורה פשוטה – כן ולא.
מה הכוונה? אם מתוך טעמי חסכון או מטעמים של אהבה לכל מה שקשור לשיטת "עשה זאת בעצמך" אתם רוצים לבצע התקנת דשא סינטטי לבד אתם מקבלים את ברכתנו, כל עוד מדובר על התקנה על ריצוף או על בטון כגון התקנה במרפסת.
בכל מה שקשור להתקנת
דשא סינטטי על אדמה אנחנו יותר ממליצים על הזמנת מתקין דשא סינטטי מקצועי. למה? כי מתקין מקצועי יחסוך מכם את עוגמת הנפש אם תבצעו התקנה גרועה או את בזבוז הכסף במקרה שבו תצטרכו לבצע תיקונים (עם או בלי שהתייאשתם והזמנתם מתקין בסופו של דבר). בנוסף בהתקנת דשא סינטטי בצורה עצמאית נדרשת הוצאה חד פעמית על אביזרי התקנה שלא יהיה בהם צורך נוסף. על אביזרי ההתקנה בהמשך המדריך.
מומלץ לקרוא את כל המדריך מתחילתו ועד סופו לפני ההתקנה.
אז אחרי שעשינו הפרדה ברורה והחלטתם ללכת על התקנה עצמית אפשר להתחיל. אנו נפריד את המדריך ל-2 חלקים:
התקנת דשא סינטטי על ריצוף (בטון / גג / מרפסת)
אביזרים הנדרשים להתקנה :
- יריעות דשא סינטטי – אם אתם לא יודעים איזה סוג לקנות אתם מוזמנים לקרוא במדריך סוגי דשא סינטטי נפוצים
- יריעות ניקוז – יריעות אלה מיועדות רק במידה ואתם מתקינים את הדשא במקום שבו צפוי להיות הרבה גשם או אם בסוג הדשא שבחרתם אין יכולת ניקוז טובה
- דבק להדבקת דשא סינטטי - דבק ייעודי – אין להשתמש בכל דבק
- סרט הדבקה PVC – אין צורך בסרט הדבקה אם אתם לא צריכים להצמיד 2 יריעות אחת לשנייה. דשא סינטטי מגיע ברוחב של 2 מטר או 4 מטר. עדיף לכם להימנע מהדבקה אך אם זה לא אפשרי, מיד תקבלו הסבר על איך לעשות זאת.
שלבי ההתקנה:
- ניקיון – יש לנקות היטב את שטח הריצוף כדי שיהיה חלק לחלוטין.
- תשתית ניקוז - במידה והחלטתם להתקין יריעות ניקוז יש להניחם בצורה ישרה ולהדביקם באמצעות הדבק הייעודי אל רצפת המרפסת או הבטון.
- הנחת הדשא – יש לפרוס את שטיחי הדשא בצמוד לשולי הקיר. במידה ואתם משתמשים במספר גלילים, יש פרוס את כל הגלילים לאותו כיוון על פי כיוון הסיבים במרבד.
- חיתוך הדשא – יש לבצע בזהירות התאמות באמצעות סכין יפני כדי להתאים את הדשא לשולי המרפסת. הקפידו להשאיר יותר מאשר לחתוך יותר מידי. עדיף להשאיר 2 ס"מ דשא שיטפסו על קיר המרפסת מאשר שיהיה מרווח של 2 ס"מ בין הקיר לבין משטח הדשא.
- הדבקת הדשא
- להדבקת הדשא לשוליים של המרפסת
- הרימו את שול השטיח ומרחו שכבה של דבק לכל אורך השול. דאגו למרוח נתיב של לפחות 10 ס"מ לאורך השוליים החל משול הדשא פנימה והימנעו מדבק שיוצף אל מעל הדשא ברגע שתניחו את השטיח.
- הניחו בזהירות בחזרה את שטיח הדשא ועברו עליו עם היד כדי להדקו אל הדבק.
- לחיבור שני מרבדי דשא נפרדים
- הרימו את השוליים של שני המרבדים (שימו לב שאתם נעזרים בחפצים או באנשים שיעזרו לכם למנוע ממרבדי הדשא לזוז אחרי שיישרתם אותם).
- מרחו דבק ייעודי ברוחב של סרט ההדבקה על רצפת המרפסת.
- הניחו את סרט ההדבקה על הדבק שמרחתם וודאו שהוא מהודק אל הרצפה. שימו לב שעל רצפת בטון יש למרוח יותר דבק מאשר על רצפת קרמיקה.
- מרחו כמות נדיבה של דבק לכל אורך סרט ההדבקה, השתמשו בקרש או בכלי אחר כדי למרוח את הדבק לכל אורך הסרט.
- הניחו את שני מרבדי הדשא בו זמנית והדקו אותם כדי ליצור מרבד ישר ואחיד
- הברשת הדשא – לאחר שהדשא מונח והדבק התייבש עברו עם מטאטא על סיבי הדשא כדי להחיות את סיבי הדשא לאחר שקרוב לוודאי היו מגולגלים זמן מה בטרם הגיעו אליכם למרפסת.
זהו – סיימתם. הרכבת הדשא לא אמורה לקחת יותר משעה על מרפסת בגודל 10 מטר ללא חיתוכים מסובכים. זכרו שגם אם החלטתם לבצע התקנה עצמית, זה לא אומר שכדאי לעשות זאת לבד לחלוטין, מומלץ להיעזר בחבר או אפילו מספר חברים.
התקנת דשא סינטטי על אדמה
אביזרים הדרושים להתקנה:
- כלי עיבוד אדמה – טוריה/מעדר ומגרפה
- קוטל עשבים – לא חובה אבל מומלץ אם הייתה עשביה או יש סיכוי שתהיה צמיחה במקום
- תוחמים – לא חובה אבל מומלץ להשתמש בתוחם
- מצעים – מצע שומשום / כורכרית או מחלוטה - במידה ובוחרים בחצץ יש להשתמש במידה קטנה עד 1 ס"מ.
- יריעות דשא סינטטי
- יריעות בד – יריעות בד פלרינג מיועדות למניעת צמיחת עשביה
- דבק להדבקת דשא סינטטי (דבק ייעודי – אין להשתמש בכל דבק)
- סרט הדבקה PVC – אין צורך בסרט הדבקה אם אתם לא צריכים להצמיד 2 יריעות אחת לשנייה.
- מסמרי אדמה – מסמרים מגולוונים באורך 20 ס"מ
- חול סיליקט (יש לבדוק אם יש צורך בסוג הדשא שבחרתם)
- מטאטא כביש
איך מתקינים דשא סינטטי – שלב אחר שלב:
הכנת תשתית לדשא סינטטי :
שלב קריטי בהתקנה הוא הבאת המשטח למשטח חלק ללא עשבים וללא מהמורות ואת זה נעשה בצורה הבאה:
- הפיכת אדמה - באמצעות מעדר או טוריה יש להפוך את האדמה ולהוציא את כל שורשי הצמחייה במידה וקיים.
- קטילת עשבים - מומלץ אבל לא חייב להשתמש בקוטל עשבים כדי למנוע בצורה כמעט מוחלטת גדילה עתידית של העשבים. את קטילת העשבים לא מומלץ לעשות ביום ההתקנה אלא כמה שיותר מוקדם, אפילו שבועיים לפני ההתקנה.
- התקנת תוחמים – תחומים לדשא סינטטי מומלץ להתקין ברגע שיש מצב שבו אין הפרדה ברורה בין שטח הדשא לשטחים שמסביב לדשא אשר נמצאים בגובה שונה. התקנת התוחמים תמנע בריחה של מצע הדשא ובכך תיצור שוני בגובה הדשא. ישנם סוגים שונים של תוחמים, מעוצבים או שלא אשר יש להתקין אותם כמה סנטימטרים בתוך האדמה כדי שיתפקדו כגדר בין שטח הדשא לשאר השטח בגינה.
- הכנת מצע – יש לפזר מצע של כורכרית / מחלוטה או חצץ שומשום לגובה של 5 עד 10 ס"מ מעל האדמה. לאחר הפיזור יש ליישר את המצע באמצעות מגרפה או כלים שונים לשיטוח וליישור כגון פלס בניה.
- הרטבת המצע – לאחר פיזור המצע יש להרטיבו מעט בצורה שווה כדי שיהפוך להיות רך מעט ויקל על ההידוק שלו. שימו לב שאתם לא יוצרים שלוליות.
- הידוק המצע – השלב הסופי בהכנת המצע הוא הידוק המצע. בתלוי בגודל של המשטח השתמשו בכלים שברשותכם או אפילו בחתיכת דיקט גדולה עליה תדרכו בזמן שהיא מונחת על המצע כדי ליישר את כל המצע.
- חיפוי בד – באמצעות יריעות בד פלרינג יש לכסות את כל השטח עליו יותקן הדשא. מטרת היריעות הם למנוע צמיחה עתידית של צמחיה שתרים לכם את הדשא או תצמח דרכו, דבר שיקשה מאוד להפטר לאחר מכן. את החיפוי במידה והוא גדול יש לקבע באמצעות מספר מסמרים כדי שיישאר במקום הרצוי עד להנחת הדשא.
גינה במודיעין הוצאת הדשא (דשא סי)
הנחת הדשא על האדמה :
- פריסת הדשא – את הדשא אשר מגיע כשטיח מגולגל יש להתחיל לפרוס מאחד מקצוות השטח כאשר אתם מצמדים לאחד מזוויות הישרות של המשטח, לדוגמא לגדר או קיר.
במידה ואתם פורסים יותר מגליל אחד או פורסים את הגליל במקביל לגליל אחר, יש לפרוס אותו באותו הכיוון כדי לשמור על הסיבים באותו כיוון במטרה למנוע שינוי בגוון הדשא.
- חיבור 2 יריעות – חיבור בין 2 יריעות של דשא מתבצע באמצעות סרט הדבקה ודבק ייעודי. הרימו מעט את 2 יריעות הדשא אותם תרצו לחבר ופרסו לכל אורך היריעה את סרט ההדבקה העשוי PVC ועליו מרחו את הדבק לכל אורכו ורוחבו בכמות נדיבה. לאחר מכן החזירו את היריעות דשא והדקו אותם על הדבק. וודאו שאתם משתמשים בכפפות כדי לא להדבק ולהתלכלך ודאגו גם לשמור שהסיבים לא ידבקו.
לאחר ההדבקה השתמשו במסמרי 20 ס"מ כדי לקבע את 2 יריעות הדשא. מסמרו כל 20-40 ס"מ בכל אחד מהיריעות, קרוב ככל שניתן לקצה המרבד. שימו לב להשתמש במסמרים מגולוונים שלא יפתחו חלודה בתנאי מזג אוויר שונים.
- חיתוך הדשא – במידה ואתם לא מתקינים את הדשא במשטח בצורה פשוטה כגון ריבוע או מלבן יש צורך לבצע חיתוכים בקצוות כדי להתאימו לצורת המשטח. השתמשו בסכין יפני ודאגו תמיד להשאיר יותר ולחתוך מעט כדי לא להשאיר פינות ריקות. אין בעיה שהדשא "יעלה" קצת לכיוון של קיר או תוחם – זה קורה גם בטבע.
מסמרים לדשא סינטטי (דשא סי)
סיום ההתקנה:
- מילוי סיליקט – דשאים מסוימים (לרוב פחות איכותיים) דורשים מילוי סיליקט אשר הוא תוסף שנועד למלא את הדשא הלא צפוף ואת הפתחים שבתוכו. בדקו בעת קניית הדשא אם יש צורך במילוי סיליקט בדשא זה. במידה וכן יש לפזרו כמו זרעים על האדמה ולהברישו באמצעות מטאטא עד לספיגתו המוחלטת.
- הברשת הדשא – על מנת להרים את הסיבים ו"להחיות" אותם יש להשתמש במטאטא כביש (רצוי חדש) כדי להבריש את הדשא ולהעמיד את הסיבים.
- ניקוי הדשא – רצוי לבצע ניקוי ראשוני של הדשא באמצעות מפוח אוויר כדי להוציא ממנו חול או לכלוך שצבר במהלך ההתקנה או אפילו במחסני היבואן.
הברשת הגינה ברעות (דשא סי)
זהו – אלה הם שלבי ההתקנה. התקנה של דשא סינטטי בגינה בגודל של 50 מטר יכול לקחת כ-5 שעות לערך בהתקנה עצמית אך יכול להיות מלווה בתקלות וגם בהתקנה לא מקצועית שתלווה אתכם גם בהמשך. לכן אנו שוב נסיים בהמלצה שכל התקנה של דשא סינטטי על אדמה יבוצע על ידי מתקיני דשא סינטטי מקצועיים.
כאן כדי לחסוך לכם זמן וכסף בנושא דשא סינטטי. כדי לקבל הצעות מחיר מלאו את הטופס שמשמאל.